dv-marjan-split

Socijalne priče su kratke individualizirane priče pisane i prilagođene djeci s komunikacijskim teškoćama. Pomažu im u poticanju razvoja razumijevanja i primjerenog ponašanja u određenim socijalnim situacijama. Prilagođene su osobnim interesima i iskustvu djeteta za kojeg su napisane.

Koriste se u svrhu smanjivanja nepoželjnih ponašanja, učenja vještina iz svakodnevnog života kao i za razvoj socijalnih vještina. Pomažu djetetu da razumije kako i zašto se drugi ljudi ponašaju u različitim situacijama. Učinkovite su ako se čitaju neposredno prije situacije, a kontinuiranim ponavljanjem omogućavaju djetetu sigurnost u snalaženju i ponašanju u konkretnoj situaciji.

Pisane su jednostavnim i djetetu razumljivim rečenicama, popraćene dodatnim slikovnim materijalom kako bi djetetu bile vizualno zanimljive i izazovne.

U prilogu se nalazi socijalna priča Zašto ne mogu u vrtić? koja se odnosi na trenutnu situaciju.

Priču je prilagodila Ines Čukelj, edukacijski rehabilitator od originala Zašto ne mogu u školu preuzetu sa sljedećeg linka:

https://www.profil-klett.hr/sites/default/files/datoteke/croatian_school_closed_social_story.pptx

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content