Dječji vrtić Koralj samostalan je objekt na području gradskog kotara Lovret. Sagrađen je 1980. godine.

U vrtiću borave 3 jasličke i 7 vrtićkih skupina. Jedna jaslička i jedna vrtićka skupina omogućavaju djeci smjenski boravak (do 21h). Jedna vrtićka skupina radi po posebnom programu početnog usvajanja engleskog jezika. U pripremi za pedagošku godinu 2020./ 2021. je i provođenje programa prema pedagoškoj koncepciji Marie Montessori.

Vrtić ima dječju knjižnicu otvorenu 2007. god. kojom se potiče rano opismenjavanje djece jasličke i vrtićke dobi. U samoj knjižnici naslovi se redovito nadopunjavaju, novim nabavkama, ali i donacijama roditelja.

Djeca vrijeme u vrtiću često provode u sportskoj dvorani u kojoj se za određene skupine provode sati tjelesnog odgoja s kineziologom.

Dvorište vrtića je prostrano. Uključivanjem u projekt Europskog socijalnog fonda omogućena je njegova potpuna rekonstrukcija, koja je u tijeku.

Djeca redovito sudjeluju u raznim manifestacijama organiziranim na lokalnoj razini kao što su Olimpijski festival dječjih vrtića i Kulturno umjetničke igre mladih.

Kultura vrtića najbolje se odražava njegovanjem i poticanjem projektnog rada polazeći od toga da se projektnim djelovanjem potiče cjelovit razvoj djeteta, kritičko mišljenje, urođena dječja znatiželja. U tu svrhu u vrtiću se stvara bogato okruženje u kojem nije bitan konačan produkt i stvaranje znanja već dječje spoznavanje svijeta putem materijala, vršnjačke pomoći, odgojiteljeve asistencije te suradnje s vanjskom zajednicom

S obzirom na te osnovne postavke rada u vrtiću se prema interesu djece provode brojni projekti, ekološke, umjetničke, kulturne tematike, projekti koji omogućavaju usvajanje predmatematičkih i predčitačkih vještina, projekti koji omogućavaju emocionalno opismenjavanje djece, humanitarni projekti. Suradnja se, u tom vidu, ostvaruje s brojnim strukovnim, umjetničkim, humanitarnim udrugama i organizacijama na području grada Splita.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content