Dječji vrtić Koralj samostalan je objekt na području gradskog kotara Lovret. Sagrađen je 1980. godine.

U vrtiću borave 3 jasličke i 7 vrtićkih skupina. Jedna jaslička i jedna vrtićka skupina omogućavaju djeci smjenski boravak (do 21h). Jedna vrtićka skupina radi po posebnom programu početnog usvajanja engleskog jezika, a jedna prema pedagoškoj koncepciji Marie Montessori.

Vrtić ima dječju knjižnicu otvorenu 2007. god. kojom se potiče rano opismenjavanje djece jasličke i vrtićke dobi. U samoj knjižnici naslovi se redovito nadopunjavaju, novim nabavkama, ali i donacijama roditelja.

Djeca vrijeme u vrtiću često provode u sportskoj dvorani u kojoj se za određene skupine provode sati tjelesnog odgoja s kineziologom.

Dvorište vrtića je prostrano i uključivanjem u projekt Europskog socijalnog fonda omogućena je njegova potpuna rekonstrukcija.

Djeca redovito sudjeluju u raznim manifestacijama organiziranim na lokalnoj razini kao što su Olimpijski festival dječjih vrtića, Kulturno umjetničke igre mladih, Festival znanosti, Tjedan mozga, Noć knjige, Mjesec hrvatske knjige, Dani medijske pismenosti, Večer matematike.

Kultura vrtića najbolje se odražava njegovanjem i poticanjem projektnog rada polazeći od toga da se projektnim djelovanjem potiče cjelovit razvoj djeteta, kritičko mišljenje, urođena dječja znatiželja. U tu svrhu u vrtiću se stvara bogato okruženje u kojem nije bitan konačan produkt i stvaranje znanja već dječje spoznavanje svijeta putem materijala, vršnjačke pomoći, odgojiteljeve asistencije te suradnje s vanjskom zajednicom

S obzirom na te osnovne postavke rada u vrtiću se prema interesu djece provode brojni projekti, ekološke, umjetničke, kulturne tematike, projekti koji omogućavaju usvajanje predmatematičkih i predčitačkih vještina, projekti koji omogućavaju emocionalno opismenjavanje djece, humanitarni projekti. Suradnja se, u tom vidu, ostvaruje s brojnim strukovnim, umjetničkim, humanitarnim udrugama i organizacijama na području grada Splita.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content