Dječji vrtić Potočnica 1 nalazi se u prizemlju stambene zgrade, u gradskom kotaru Bol.

U dječjem vrtiću Potočnica 1 provodi se posebni program ranog učenja engleskog jezika. Ovaj program temelji se na prirodnom situacijskom učenju. Jezični sadržaji se kreiraju u autentičnom kontekstu na temelju svakodnevnih situacija, dnevne rutine, te na temelju interesa, želja i potreba djece. Kurikulum je fleksibilan, u interakciji s kulturom, okruženjem, vremenom. Ovaj program omogućava učenje za životne situacije, povezivanje socijalnog i konkretnog učenja, učenje u grupama sastavljenim od djece različite dobi, zajedničko odrastanje, suradnju roditelja i drugih odraslih osoba, rad sa širom okolinom vrtića i otvoreno planiranje.

Odgojitelji u vrtiću kreiraju ugodnu, poticajnu atmosferu i okruženje, a sadržaji se temelje na temama koje formiraju i formuliraju praćenjem djece i njihovih interesa. Puno se koriste vizualna pomagala kao pomoć u razumijevanju, te tehnologija kao višestruki poticaj i izvor kvalitetnih jezičnih sadržaja (game-based learning). Djecu se potiče da izraze svoje misli, mišljenja i osjećaje na engleskom jeziku. Fokus je na slušanju i spontanom korištenju jezika. Odgajatelji u komunikaciji koriste kombinirano hrvatski i engleski jezik.

Djeci se nastoji pružiti stalan protok razumljivog sadržaja, djeci bliskih i zanimljivih aktivnosti i dovoljno dodatnih informacija kako bi usvajali jezik bez pritiska. Tako djeca usvajaju jezik bez napora.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content