Dječji vrtić Ciciban nalazi se u prizemlju stambene zgrade u gradskom kotaru Meje, u čijem prostoru boravi jedna jaslička odgojna skupina mješovite dobi djece (1-3 godine). Soba dnevnog boravka je izuzetno prostrana, svijetla, ispunjena centrima za igru i istraživanje prilagođeno dobi djece. Veliko dvorište na južnoj strani omogućuje svakodnevni boravak na otvorenom, uz planirane i slobodne aktivnosti (likovne aktivnosti, jutarnja tjelovježba, pokretne igre, igre na dvorišnim igralima i vozilima). Tako se djeci omogućuje da od najranije dobi uče kroz igru i uspješno razvijaju senzomotoričke vještine.

Odgojno-obrazovni rad u skupini osmišljava se promatrajući svako dijete ponaosob i skupinu kao homogenu cjelinu te se na osnovu toga planira poticajno i podržavajuće okruženje usmjereno na dijete. Svakom djetetu prilazi se individualno, imajući u vidu pritom njegove razvojne potrebe i mogućnosti, potiče ga se na samostalnost kao i na izražavanje i prepoznavanje vlastitih i tuđih osjećaja, razvijajući empatiju od najranije dobi. Ovakvim pristupom djetetu i planiranju aktivnosti i sadržaja postiže se njegova sveukupna dobrobit: osobna, emocionalna, tjelesna, obrazovna i socijalna.

U jaslicama Ciciban posebna pažnja se posvećuje izgradnji kvalitetnih suradničkih odnosa s roditeljima, od prvoga dana. Različiti vidovi suradnje (komunikacijski roditeljski sastanci, tematske i kreativne radionice, otvoreni dan vrtića i sl.) čine da se roditelji u vrtiću osjećaju kao kod kuće, opušteno, komunikativno, veselo te i sami rado sudjeluju u životu vrtića na različite načine, što odgojitelji uvijek spremno i s entuzijazmom prihvaćaju. Građenje povjerenja između vrtića i obitelji od prvog susreta je temelj za kasniju izgradnju istinskog partnerskog odnosa.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content