Dječji vrtić Mandalina samostalan je objekt na području gradskog kotara Varoš, u podnožju sjeveroistočnog dijela Park-šume Marjan.
Sagrađen je 1975 . godine. U vrtiću borave 3 jasličke i 4 vrtićke skupine, od čega dvije vrtićke skupine rade po posebnom programu, Integrirani sportski program.

Prepoznatljivost vrtića čine usmjerenost na sport, kretanje, zdravu prehranu i njegovanje zdravih stilova života od najranije dobi. Sva djeca (jaslička i vrtićka) s odgojiteljima redovito provode vrijeme u sportskoj dvorani koja je velika i bogato opremljena sportskim rekvizitima i spravama. Posebno se pažnja, od jasličke dobi, polaže i na stimuliranje senzomotoričkog razvoja djece.

Dječji vrtić Marjan, centralni objekt Mandalina, od 1991. god. je imenovan Vježbaonicom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a od 2018. god. i Nastavnom bazom za studente Sveučilišta u Splitu. U suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu provodi se stručno-pedagoška praksa studenata studija Rani i predškolski odgoj, iz kolegija Kineziološka metodika.

Dvorište vrtića je uređeno kao sportsko igralište i podijeljeno na dva dijela, malo i veliko. Djeca ga svakodnevno koriste boraveći na zraku u planiranim i slobodnim aktivnostima, a odgojitelji isto tako često provode s djecom šetnje na Marjan.

Djeca s odgojiteljima rado sudjeluju u brojnim manifestacijama organiziranim na razini Grada, kao što su Olimpijski festival dječjih vrtića, Kulturno-umjetničke igre mladih i Festival znanosti. Suradnja se, u tom smislu, ostvaruje s brojnim strukovnim, kulturno-umjetničkim, sportskim i humanitarnim udrugama na području grada Splita i šire (npr. sudjelovanje u Unicef edukativno-humanitarnom projektu Škole za Afriku).

Niz godina provode se u ovom vrtiću ciljani edukativni programi namijenjeni djeci i/ili roditeljima: CAP program primarne prevencije zlostavljanja, ciklus radionica za roditelje Rastimo zajedno (Unicef), koje provode posebno educirani odgojitelji DV Marjan.


Vrtić
(Dupini, Bubamare):
021/396-277 (1)Edukacijski rehabilitator: 021/396-277 (5)
Vrtić
(Tratinčice, Ježići):
021/396-277 (2)Pedagog:021/396-277 (6)
Jaslice: 021/396-277 (3)Kuhinja:021/315-839 (838)
Zdravstveni voditelj:021/396-277 (4)Ekonomat-skladište:021/485-846
Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content