Dječji vrtić Kaštelet je samostalan objekt sagrađen 1989. godine. Nalazi se na južnoj padini Marjana, u neposrednoj blizini Galerije Meštrović, Meštrovićeva kašteleta i Muzeja HAS, u gradskom kotaru Meje. Uz blizinu kulturno-umjetničkih institucija, ističe se i izniman prirodni okoliš marjanskih plaža i mora. Vrtić je okružen prostranim dvorištem na dvije razine, koje je bogato opremljeno igralima.

U okviru redovitih vrtićkih programa, a osobito Posebnog programa likovno-scenskog izraza, njeguju se različiti umjetnički izričaji kod djece i kulturna baština našeg podneblja, kao i interkulturalizam. Svi programi odlikuju se projektnim pristupom u radu prema Reggio pedagogiji. Ono što je specifično za Reggio pedagogiju, koja se još naziva i istraživalačka ili eksperimentalna, jest da odgojitelj dijete samo lagano usmjerava, čime mu omogućava istraživanje i razvoj svih potencijala u skladu s njegovim mogućnostima. Kod djeteta se potiče istraživalačka djelatnost kako bi samostalno ili uz podršku druge djece dolazilo do rješenja problema.

Suradnja sa zajednicom se izuzetno njeguje u ovom vrtiću. Pa tako uz Gradsko kazalište lutaka i udaljenije muzeje, djeca često posjećuju Muzej HAS i Galeriju Meštrović, gdje sudjeluju u likovnim radionicama, uprizoruju se predstave i izložbe dječjih radova. Djeca u pratnji odgojitelja redovito sudjeluju na gradskim manifestacijama. Uz svakodnevni boravak na igralištu vrtića, šetnje gradskim kotarom, uz borovu šumu i na obližnje plaže su također česte. Stoga se svijest o održivom okolišu, čuvanju prirodne i kulturne baštine njeguje i potiče kod djece.

Isto tako, kvalitetna i uzajamna suradnja s osnovnom školom Meje kao i susjednim vrtićem Ciciban je kontinuirana, na radost djece i roditelja, čime se stvara bolja povezanost i lakša prohodnost djece unutar odgojno-obrazovnog sustava (jaslice, vrtić, škola).


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content