Dječji vrtić Kekec nalazi se u gradskom kotaru Spinut, u prizemlju stambene zgrade. Vrtić je potpuno obnovljen i opremljen 2018. godine.

Kako u njemu borave dvije odgojne skupine u dva različita boravka, suživot u različitosti (programa, dnevnog ritma, dobi i potreba djece) je svakodnevnica u ovom vrtiću. Svi se međusobno poznaju i druže, stoga i funkcioniraju kao jedna velika obitelj. Polazeći od toga da je dijete cjelovito biće, kontinuirano se radi kroz različite sadržaje na razvoju pozitivne slike o sebi te spoznaji da ne živimo sami, već smo dio obitelji, vrtićke skupine, lokalne zajednice i naše domovine.

Promišljajući o svemu što ih okružuje i preuzimajući svoj dio odgovornosti za očuvanje okoliša, prikupljajući i razvrstavajući otpad, djeca, roditelji i odgojitelji su ekološki osviješteni i aktivno brinu o okolišu. Također, već niz godina sudjeluju u humanitarnoj akciji ,, Plastičnim čepovima, do skupih lijekova”.

Suradnja s roditeljima na različite načine, njihova podrška i uključivanje u aktivnosti vrtića (kreativne radionice, komunikacijski roditeljski sastanci, gostovanja u vrtiću, zajednički izleti i posjete, humanitarne akcije, nastupi djece na manifestacijama) od velikog su značaja u odgojno-obrazovnom radu i razvijanju partnerstva.

Naročitu pažnju odgojitelji posvećuju  njegovanju kulturne baštine i očuvanju izvornog ,,spli’skog” čakavskoga izričaja kod djece, kroz recitacije, igrokaze, likovne uratke, kojim se vrtić predstavlja na raznim manifestacijama.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content