Dječji vrtić Gajeta nalazi se u prizemlju stambene zgrade, u gradskom kotaru Spinut. Prostrano vrtićko igralište, ograđeno i opremljeno primjerenim igralima svakodnevno se koristi za boravak djece i igre na zraku, a vrlo rado ugošćava i djecu iz okolnih vrtića.

Međuprostori vrtića su osuvremenjeni i promišljeno planirani (laboratorij svjetla i boja, senzorički zid, centar za tjelesne i motoričke aktivnosti). Djeca aktivno, rado i ustrajno borave u njima, slobodno istražujući i učeći kroz igru i pokuse.

U raznovrsne aktivnosti koje odgojitelji provode s djecom dodaju se elementi NTC sustava učenja. To je program aktivnosti usmjerenih na razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti u predškolskoj i školskoj dobi. Motoričkim aktivnostima potiče se pravilan razvoj mozga, dok se logičkim igrama potiče funkcionalno razmišljanje kod djece. Odlike ovog sustava učenja su komunikacija slikama i simboličke igre kojima se razvija asocijativno mišljenje, djeca se igraju riječima i simbolima koji im pomažu razmišljati logički i matematički. Otvorenost prema novim idejama i programima je ideja vodilja odgojiteljima, na dobrobit djece i zadovoljstvo njihovih roditelja.

Niz godina aktivnim sudjelovanjem u humanitarnim akcijama na različite načine odgajaju se djeca za humanost. Projektom “Svatko ima svoje mjesto” u suradnji s Obrtno tehničkom školom Split, obogaćeni su i djeca i odgojitelji, sviješću koliko god različiti bili, svatko može doprinjeti zajedničkom cilju.

Također, izlascima u zajednicu, posjetama kreativnim muzejskim radionicama i kazalištima, knjižnici, osnovnoj školi u susjedstvu, djecu se uči suradnji, poštivanju i njegovanju lokalne kulture.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content