dv Marjan - sportski program 1

Integrirani sportski program provodi se u DV Mandalina od 2013/14. pedagoške godine., najprije u jednoj, a od 2017/18. u dvije odgojne skupine, Bubamare i Dupini. Dobno su mješovite (djeca od 3 do 6/7 god.), sva djeca sudjeluju u programu, a sportske aktivnosti s njima provode odgojitelji i vanjski suradnik kineziolog. Odgojitelji su dodatno educirani za ovu vrstu programa te se kontinuirano stručno usavršavaju.

Djecu se kroz program potiče na sve oblike tjelesne aktivnosti pri čemu kineziolog i odgojitelji imaju individualizirani i fleksibilan pristup svakom djetetu, uvažavajući njegov cjelovit razvoj. Predškolskom djetetu se upoznajući ga s različitim sportovima ukazuje na važnost svakodnevnih tjelesnih aktivnosti u vrtiću, ali i izvan njega. Prate se sva sportska događanja i manifestacije te potiče djecu i njihove roditelje da ih također prate, kako bi i na taj način zavoljela sport.

Program sportskih aktivnosti s djecom od 3 do 6/7 godine života nije usmjeren na stvaranje budućih sportaša već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece, gdje ona stječu potrebna znanja, vještine i navike te im se produbljuje interes za tjelesnom aktivnošću kroz igru i zabavne sadržaje. Osim zadovoljavanja biološke potrebe djeteta za kretanjem, programom se nastoji održavati i unaprjeđivati zdravlje djece te njegovati zdrav stil života, imajući u vidu sveukupnu dobrobit za dijete (osobnu, tjelesnu, emocionalnu, socijalnu i obrazovnu).

S obzirom na posebnosti rada u Integriranom sportskom programu uspješna suradnja s roditeljima od posebnog je značaja, budući da je od velike važnosti za stvaranje istinskog partnerskog odnosa s ciljem što kvalitetnijeg rada programa i prosperiteta djece. Ostvaruje se suradnja s vanjskim suradnicima u lokalnoj zajednici, voditeljima i članovima sportskih klubova kao i sa stručnim ustanovama i udrugama. Odgojitelji s djecom sudjeluju u raznim sportskim aktivnostima izvan vrtića. Otvorenost i fleksibilnost su u osnovne značajke ovog programa, što se odražava na svakodnevne planirane aktivnosti s djecom, ali i odraslima.

U okviru Integriranog sportskog programa, kroz projektni način rada produbljuju se i šire teme vezane za dijete i sport te stvaranje zdravih životnih navika. Neki od projekata su: “Volim nogomet”, “I u sportu osjećam…” , “Roditelji u sportu”, “Zdravo tijelo”.

Cijena programa:

10 SATNI – sportski program iznosi 106,18 EUR/mj

Kontakt DV Mandalina:

Adresa: Put svete Mande 11
Telefon: 021 / 396-277
Više informacija o DV Mandalina možete vidjeti OVDJE

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content