dv-marjan-program-engleski-jezik

Program ranog učenja engleskog jezika u mješovitoj skupini provodi se u dječjem vrtiću Koralj (1 odgojna skupina) i u dječjem vrtiću Potočnica 1.

Ovaj program temelji se na prirodnom situacijskom učenju. Jezični sadržaji se kreiraju u autentičnom kontekstu na temelju svakodnevnih situacija, dnevne rutine, te na temelju interesa, želja i potreba djece. Kurikulum je fleksibilan, u interakciji s kulturom, okruženjem, vremenom. Djeci se nastoji pružiti stalan protok razumljivog sadržaja, djeci bliskih i zanimljivih aktivnosti i dovoljno dodatnih informacija kako bi usvajali jezik bez pritiska.

Odgojitelji u komunikaciji koriste kombinirano hrvatski i engleski jezik. Djecu se potiče da izraze svoje misli, mišljenja i osjećaje na engleskom jeziku. Fokus je na slušanju i spontanom korištenju jezika.

Odgojitelji kreiraju ugodnu, poticajnu atmosferu i okruženje, a sadržaji se temelje na temama koje formiraju i formuliraju praćenjem djece i njihovih interesa. Vizualna pomagala koriste se kao pomoć u razumijevanju, te tehnologija kao višestruki poticaj i izvor kvalitetnih jezičnih sadržaja. Tako djeca usvajaju jezik bez napora.

Prirodni pristup učenja pripada tradiciji stjecanja jezika gdje se prirodan način učenja hrvatskog jezika koristi i za učenje engleskog. Naglasak ovog pristupa nisu bilo kakve tehnike, nego aktivnosti koje su zasnovane na poticajnom okruženju i sadržaju, oslobođenom bilo kakvog pritiska i smislenoj komunikaciji, a ne gramatičkom svladavanju jezika. Osnovna težnja je da proces učenja bude zanimljiv i zabavan, te da se uklopi u svakodnevni ritam kako bi bio učinkovit.

U procesu ranog učenja engleskog jezika važno je poticati dječju radoznalost, kreativnost, bitno je uvoditi razne i zanimljive aktivnosti. A najvažnije je pri tome koristiti igre jer igra je alat koji djeca koriste za učenje o svijetu i društvu. Kroz igru, njihove društvene i kognitivne potrebe mogu se ispuniti i razvijati. Igra je način na koji djeca stupaju u interakciju s ovim svijetom i stvaraju iskustva koja su im potrebna za razumijevanje društva i za interakciju s ljudima. Naglasak je na kvalitetnom kreiranju sadržaja, a ne na reprodukciji, te na što većoj razini uronjenosti djece u jezik.

S tim ciljem djecu se potiče na različite oblike kreativne prerade i stvaralačko izražavanje iskustava, ideja, razumijevanja, emocija, doživljaja putem raznolikih oblika izražavanja i stvaranja kroz igru, pokret, glazbu, likovnost, dramatizaciju, razgovor, integracijom i prezentacijama, te izlaganjem kreativnih izričaja i doživljaja djece.

Cijena programa:

10 SATNI – engleski jezik iznosi 108,83 EUR/mj

Kontakt DV Koralj:

Adresa: Put Skalica 11 a
Telefon: 021 / 318-462
Više informacija o DV Koralj možete vidjeti OVDJE

Kontakt DV Potočnica 1:

Adresa: Domovinskog rata 60
Telefon: 021 / 382-216
Više informacija o DV Potočnica 1 možete vidjeti OVDJE

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content