Draga djeco i roditelji, za danas smo vam pripremili još aktivnosti za uskrsno vrijeme. Neke će zainteresirati izrada čestitki ili priprema scenske predstave, a druge igra, pjesma ili ples. Radujte se zajedno u aktivnostima i pošaljite nam neke od svojih uradaka (fotografije ili videa), bit će nam drago vidjeti ih.

Radove iz ovih ili aktivnosti od ranije možete poslati na e-mail pedagoga zrinka.marovic@vrtic-marjan.hr

IZRADA ČESTITKI

Potrebno: dva deblja papira/kartona (po mogućnosti u boji), stari časopisi, ljepilo, dječje škarice


U starim časopisima pronađite šarene stranice kako bi mogli od njih izrezati trakice. Jedan papir prepolovite u obliku čestitke, dok na drugi papir nacrtajte oblik jaja te ga izrežite kako je prikazano na slici dolje. Izrezane trakice zalijepite na papir u obliku čestitke te kada sve trakice budu zalijepljene, na tu prednju stranu čestitke zalijepite i papir u obliku jajeta. Ukoliko dijete želi dodatno ukrasiti čestitku, ponudite mu vama dostupne likovne materijale. Unutar čestitke napišite tekst

Potrebno: karton ili deblji papir (po mogućnosti bijeli ili u boji), šarene salvete, flomaster, ljepilo, dječje škarice


Papir (ili karton) izrežite u obliku jaja. Djetetu dajte na maštu da flomasterom na papir nacrta njemu neke drage motive (cvijeće, srca, kockice, krugove, linije…). Potom salvete počnite kidati i raditi male loptice od njih, kako bi se one mogle zalijepiti unutar tih motiva. Ostatak čestitke dijete može obojiti flomasterima, pastelnim bojama ili nečim drugim. Sa stražnje strane napišite tekst.

SCENSKA PREDSTAVA “ZEKO I KOKA”

Scensku predstavu preuzmite ovdje:

 Zajedno s djetetom možete izraditi likove iz predstave – zeku i koku. Za to možete iskoristiti karton ili papir na koji ćete crtati, a potom izrezati likove. Napravljene likove možete zalijepiti na drvene štapiće kako bi mogli s njima manipulirati i u konačnici zajedno izvesti predstavu za druge ukućane.


 Osmislite za vaše dijete uskršnju potragu za jajima. Čokoladna jaja sakrijte u prostoriji vašeg dnevnog boravka, a neka vaše dijete bude tragač. Ukoliko mu bude teško pronaći, dajte mu smjernice s riječima toplo (nalazi se blizu mjesta gdje je skriveno jaje) i hladno (nalazi se na mjestu gdje nema skrivenih jaja).

IGRA „POMOZI ZEKI DA DOĐE DO USKRŠNJIH JAJA“

Potrebno: pijuni, kockica za igru, papiri, drvene bojice

Značenja polja pronađite u ovom word dokumentu:

PJESMA I PLES

Pjesmica „Hop hop zeko“ –

https://www.youtube.com/watch?v=56qAafmScM0

  • Zajedno s djetetom slušajte pjesmicu te pratite tekst i pokrete zeke.

Pjesmica „Šapice mi zeko daj“

https://www.youtube.com/watch?v=0iUOnJA-UzM

  • Dajte djetetu na maštu da osmisli pokrete uz ovu pjesmicu. Vi možete započeti određenim pokretom kako bi djetetu bilo lakše nastaviti. Kada dijete osmisli svoj ples, okupite ukućane i pogledajte djetetovu izvedbu.

IZVORI:

  • www.pjesmicezadjecu.com
  • Izvor: Totić, D. (1997). Igrokazi za vrtićke mališane. Zagreb: Tiskara Kasanić)
  • Pinterest
Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content