DV Marjan - vecer matematike

Obilježili smo u prosincu Večer matematike u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom te Zlatnu večer matematike u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Organizirali smo Večer matematike u DV Veseli dani, DV Potočnica 1, DV Koralj, jasličnoj skupini i Montessori skupini, a Montessori odgojiteljice Gordana Goreta, Zorana Plazonić te odgojiteljice engleskog programa Ana Lazarević i Ivana Baričević su predstavile aktivnosti putem ZOOM-a na Zlatnoj večeri matematike.

DV POTOČNICA 1

DV KORALJ, MONTESSORI SKUPINA

DV KORALJ, jaslična skupina (odgojiteljice Ana Miljković i Žana Majić)

DV VESELI DANIIGRA „LEGO TORANJ“ (odgojiteljice Zorana Mihanović Bikić i Ivana Strmotić)

Igru započinje dijete koje dobije najveći broj na kockici. Dijete ponovo baca kockicu i uzima onoliki broj lego kocaka koliko pokazuje broj na kockici.+ i započinje gradnju tornja. Nakon njega i ostali igrači bacaju kocku i grade toranj. Ako se nekome, tijekom igre, uruši toranj lego kocke se moraju vratiti u kutiju i ponovo započeti s gradnjom tornja. Pobjednik je onaj koji ima najviši toranj u trenutku kada nestane lego kockica u posudi.

IGRA „GEOMETRIJSKI BINGO“

Igra se igra po principu igre BINGO samo su u igri umjesto brojeva zastupljeni geometrijski likovi različitih boja. Jedan igrač izvlači kartice na kojima su geometrijski likovi, imenuje ih, npr. plavi krug. Ostali igrači poklapaju izvučeni lik na svojoj kartici. Pobjednik je onaj igrač koji prvi poklopi sve geometrijske likove na svojoj kartici.

U pdf prilogu možete pogledati aktivnosti DV VESELI DANI (odgojiteljice Maja Jukić i Dijana Teklić)

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content