Obilježili smo Tjedan zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Tema je bila važnost zdrave prehrane, ali obzirom na projektni i holistički pristup rada u vrtićima temu smo uklopili u naše postojeće aktivnosti koje promiču zdrav stil života.

U DV Koralj, skupini Goldfish (Ivona Buzov i Anita Kunčić) čitali smo slikovnicu Bruna i borovnice, pekli palačinke i radili namaz od borovnica, cijedili sok i uživali na pikniku u prirodi. Hvala na suradnji liječnicama mamama Milki i Gorani koje su nas posjetile u skupini i obavile razne zdravstvene preglede. Ugostili smo nutricionisticu Ivu Sedlar Tokić koja je djecu dodatno upoznala s važnošću zdrave prehrane. Radionicu su održali i stomatolozi klinike iSmile na temu pravilne njege zuba. Pedagoginja Antonia je održala Mindfulness radionicu jer nam mindfulness vježbe pomažu čuvati mentalno zdravlje bez kojeg nema ni fizičkog. Započeli smo s mindfulness slikovnicom Smaragdna šuma želja, vježbama te izradom mindfulness boce za svako dijete. Razvijali smo pažnju, pomnost, osjetilnost, pravilno disanje, zahvalnost. Nastavljen je projekt Happy healthy friday, a ovaj put pripremali smo zdravu pitu. Posjetili su nas kineziolozi s Kineziološkog fakulteta i obogatili naše treninge u sportskoj dvorani. Odgojiteljice su prigodne uskrsne aktivnosti realizirale u prirodi.

Pogledajte prilog DV Veseli dani u kojem su opisane aktivnosti obilježavanja Tjedna zdravlja

DV PAHULJICA (Gordana Mijić)

Svaki dan u tjednu jedan zdravi obrok!

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content