Nastavnici PMF-a Sveučilišta u Splitu, doc.dr.sc.Ivana Weber, Tamara Rom,mag.psys. i dr.sc. Tomislav Rončević održali su radionicu “Malo i veliko” u DV Veseli dani (odgojiteljice Maja Jukić i Dijana Teklić).

Dio aktivnosti pripremljen je u suradnji s projektom “RaSTEM – projekt za budućnost” Fizikalnog društva – Split. U prvom dijelu djeca su mikroskopom promatrali stanicu i staničnu jezgru jetre zeca i povećalima promatrali zeleni list, suhi list, suhi cvijet i šećer.

U drugom dijelu su ponovo promatrali lišće, šećer i cvijet, ali pomoću digitalnog mikroskopa, te su dobili jasniju sliku strukture pojedinog predmeta. Zbog velikog interesa djece, istraživanje se proširilo na promatranje svoje kože, noktiju, vlasi kose, odjeće i obuće. U trećem dijelu imali smo jedinstvenu prigodu pogledati sunce teleskopom.

Izvrsnim predavačima izrazili smo svoju zahvalnost, izradili zahvalnice i pozvali ih na daljnju suradnju.

Odgojiteljice su nakon suradnje s djecom pripremila plakat s prikazom provedenih aktivnosti.

U idućim danima potaknuta radionicom i uz podršku odgojiteljica, djeca su nastavila sa aktivnostima serijacije.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content