U suradnji s Ibis grafikom naše tri skupine: DV Koralj, engleski program Goldfish, produljeni program Ježinci i DV Tamarin, poslijepodnevni 7 satni program, uključile su se u projekt Naša mala knjižnica. Projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA usmjeren je na promicanje čitanja među djecom vrtićke i školske dobi. Knjige koje projekt donosi pomno su probrane i prilagođene uzrastu djece, a predložene aktivnosti poticaj su za raznoliko kreativno izražavanje –verbalno, likovno, glazbeno, dramsko, plesno i bilo koje drugo.
Svrha je ovoga projekta ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju i svojim tekstom i ilustracijama pa čak i izvantekstualnim elementima koji mogu biti poticaj za razgovor. Knjige koje se nude u projektu, potiču na čitanje uz promišljanje, stvaraju aktivne čitače koji razmišljaju, analiziraju i počinju drukčijim očima gledati svijet oko sebe.

Kako bi ispunio svrhu, projekt NMK nudi moderne slikovnice priznatih autora i ilustratora. Uz šest slikovnica dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, stvaranje vlastitog mišljenja i jačanje identiteta.

Koordinatori u DV Koralj za skupinu Goldfish su odgojitelji Ivona Buzov, Anita Kunčić, pedagoginja Antonia Radeljak Gudelj, za skupinu Ježinci pedagoginja Ines Botica i odgojiteljica Andrea Vujnović, a za DV Tamarin odgojitelji Antonija Borovčić Kapov i Jelena Čorić te pedagog Zrinka Marović.

Koordinatori su čitali priče i s djecom provodili brojne aktivnosti eksternalizacije priče, a jedna od njih je bila i zajedničko ispunjavanje radnih bilježnica Naša mala knjižnica. Priče koje smo čitali u ovoj godini su: Nevidljiva kuća, Kako zagrliti ježa, Plava patka, Tisuću ptica, More, Bruna i borovnica. U sklopu projekta pohađali smo 6 online edukativnih radionica stručnog suradnika Ibis grafike. Neke od predloženih aktivnosti su čitateljski vlakić, kutak za čitanje, knjižni junak, književni prijatelj, pismo iznenađenja. U neke smo se uključili, a brojne smo osmislili sami. Po završetku projekta sve skupine napravile su prezentacije svojih aktivnosti koje su objavljene na stranicama Ibis grafike Naša mala knjižnica.

DV TAMARIN

DV KORALJ, GOLDFISH

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content