Otpad nije smeće!

Projekt “Otpad nije smeće!” predstavlja prvu cjelovitu i promišljenu edukativnu kampanju o sustavu održivog gospodarenja otpadom na području Splita koja uključuje sve građane grada Splita (opću populaciju) na način koji formom i sadržajem prati njihove specifične potrebe. Poseban naglasak stavlja se na edukaciju predškolske i školske djece koji predstavljaju građane budućnosti, a koji najlakše mogu usvojiti dobre navike i prenijeti ih svojim ukućanima.

Razdoblje provedbe projekta je od 2. svibnja 2018. do 2. siječnja 2020. godine.

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita u suradnji s Gradom Splitom u okviru projekta „Otpad nije smeće“ organizira održavanje radionica na temu otpada.

Predviđeno je održavanje radionica kroz 8 termina (modula) u trajanju od 30min u prostorijama dječjeg vrtića Koralj. Radionice se sastoje od raznih zabavno edukativnih aktivnosti kroz koje će se djeci predstaviti tematika otpada te će se održavati jednom tjedno tijekom listopada i studenog.

Cilj ovih radionica je što bolje približiti tematiku gospodarenja otpadom djeci kroz četiri podteme projekta:

  • sprječavanje nastanka otpada
  • odvojeno prikupljanje
  • kućno kompostiranje otpada
  • ponovna upotreba predmeta.

Na radionicama sudjeluju djeca u godini pred polazak u školu iz tri vrtićke skupine dječjeg vrtića Koralj, a održavati će se jednom tjedno tijekom mjeseca listopada i studenog 2019.

Uz radionice, djeca će, u okviru projekta, moći prisustvovati i predstavama za djecu sufinanciranima od strane Grada Splita pod nazivom „Naš zeleni svijet“ i „Keko Eko“. Predstave će izvesti kazalište Smješko iz Zagreba i Produkcija Z iz Splita.

Uz održavanje radionica za djecu, projektom je predviđeno održavanje radionica za mentore (edukatore), odnosno odgajateljice iz vrtića koji se prijavi za sudjelovanje u trajanju od 3 školska sata. Cilj ove radionice je prenošenje znanja o tematici otpada te načinima na koje se tematika može učiniti pristupačna djeci.

Također, u sklopu radionica će se, ovisno o interesu i mogućnostima vrtića, izraditi vanjsko kompostište te će se educirati djecu i odgajateljice o načinu korištenja i prednosti vanjskog kompostišta.

Više informacija o projektu možete pronaći na: https://otpadnijesmece.split.hr/

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content