Agencija za mobilnost i programe Europske unije je u okviru Europskih snaga solidarnosti održala NET trening “Održivi razvoj u ESS projektima” u Svetom Martinu na Muri, od 14. do 18. studenoga, s ciljem integracije zelenih praksi u projektne aktivnosti i promocije održivog i odgovornog ponašanja među korisnicima i sudionicima programa na kojem su sudjelovale odgojiteljice Gordana Goreta i Zorana Plazonić.

Fokus ovog treninga bio je odgovoriti na pitanja što možemo učiniti na razini programa, organizacija i pojedinaca kako bismo Europske snage solidarnosti učinili održivijima.

Na treningu je prisustvovalo 20-ak sudionika koji su stekli različita znanja i vještine poput:

  • znanja o održivom razvoju i klimatskim promjenama;
  • razumijevanja uloge i odgovornosti osobe u odnosu na održivi razvoj i klimatske promjene;
  • razumijevanja važnosti kritičkog promišljanja kod održivih stilova života;
  • stjecanja alata i savjeta za osobne projekte i aktivnosti sudionika;
  • stjecanja alata koji će organizacije i projekte sudionika učiniti održivijima;
  • poznavanja različitih načina i primjera za ‘ozelenjavanje’ projekata Europskih snaga solidarnosti.

Sudionici iz organizacija civilnog društva, vrtića i javnih ustanova kroz pet su dana treninga mogli čuti više o temama poput ekološkog otiska, nulte stope otpada, solidarne ekonomije, uloge proizvodnje i potrošnje hrane u klimatskim promjenama i mnogih drugih, a dobivena znanja i vještine primijenili su kako bi kreirali nove inicijative i projektne ideje na temu održivog razvoja.

Nakon edukacije oformili smo vrtićki tim i započeli s realizacijom projektnih aktivnosti na temu održivog razvoja.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content