Održana početna konferencija projekta Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja „DV Marjan – vrtić za suvremenu obitelj.„

Dana, 11. studenog 2022., u zgradi gradske uprave Grada Splita održana je početna konferencija tri EU projekta „Vrtić za suvremenu obitelj“ koje predškolske ustanove – Dječji vrtić Cvit Mediterana, Dječji vrtić Radost i Dječji vrtić Marjan provode u partnerstvu s Gradom Splitom.

Konferenciji je nazočio gradonačelnik Ivica Puljak te se uvodno zahvalio svima koji su bili uključeni u prijavu ovih projekata, kao i onima koji će sudjelovati u njihovoj realizaciji te je naglasio kako se radi o vrlo vrijednim europskim projektima kojima se značajno razvijaju i moderniziraju gradske vrtićke ustanove. 

Nakon uvodne riječi gradonačelnika, nazočnima se obratio V.d. pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mario Negotić koji je naglasio značaj projekata za bolje usklađivanje obveza te ostvarivanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života roditelja.

Ravnateljica DV Marjan Ani Mrnjavac istaknula je kako su programi unutar projekta „DV Marjan – vrtić za suvremenu obitelj“ za roditelje potpuno besplatni. Usluga produljenog boravka provodi se u 5 objekata (DV Koralj, DV Kaštelet, DV Tamarin, DV Mandalina, DV Gajeta). Za potrebe produljenog radnog vremena u vrtićima angažirano je ukupno 15 odgojitelja, 4 stručna suradnika (pedagog, logoped, psiholog te edukacijski rehabilitator), 1 kuharica, 5 spremačica te projektna koordinatorica, dok će ukupno 30 odgojitelja DV Marjan sudjelovati na edukacijama iz različitih područja potrebnih za jačanje ljudskih potencijala i rada s djecom i roditeljima te i na taj način neposredno povećati kvalitetni odgojno-obrazovni proces u vrtićima. Tijekom trajanja projekta razvit će se i novi programi: Montessori, glazbeni, dramsko-scenski.

Ukupna vrijednost projekta je 3.785.934,46 HRK, a projekt je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content