DV Marjan - mjesec hrv knjige

“Možeš sjediti u knjižnici i u isto vrijeme biti na sva četiri kraja svijeta.”  (John Lubbock)

U vrijeme raznih zatvaranja i online učenja i življenja, poštujući epidemiološke mjere, obilježili smo Mjesec hrvatske knjige u knjižnici. Mjesec hrvatske knjige ove godine se održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja.

Djeca i odgojiteljice DV CRVENKAPICA posjetili su knjižnicu Marko Marulić na Spinutu.

Djeca su rado birala slikovnice koje će ponijeti, obišla sve odjele, istraživala enciklopedije.

Izabrane slikovnice:

  • Vuk koji je htio obići svijet
  • Jakov postaje superjunak
  • Petra ide liječniku
  • Najgora djeca na svijetu
  • Tomi uči biti poslušan

Posebno ih se dojmila priča Tomi uči biti poslušan hrvatske autorice Sanje Polak. Odgojiteljice Ivana i Ana su potaknule dijaloško čitanje priče, naizmjence s čitanjem djeca su postavljala poticajna pitanja, životi likova povezali su se i usporedili s dječjima. Priča se zakotrljala pitanjem što bi bilo da nisu likovi pronašli put do kuće i djeca su osmislila novi kraj i ilustrirala priču s promijenjenim krajem.

Djeca DV PAHULJICA su čitala Bonton hrvatske autorice Jelene Kovačić. Razgovor s odgojiteljicom Gordanom potaknuo ih je da kreiraju vrtićki bonton koji će koristiti kao vodič u raznim situacijama u skupini. Također su ilustrirala pjesme Grigora Viteza tijekom Mjeseca hrvatske knjige.

Ilustracije pjesmi G. Viteza:

U DV VESELI DANI djeca su potaknuta dolaskom mame doktorice na radionicu i razgovorima o zdravlju s odgojiteljicama Zoranom i Ivanom, napisala svoju priču o važnosti zdravlja gdje je glavni lik jedna bolesna djevojčica koja uspješno ozdravlja. Priča ima ljekovit učinak na djecu u ovim vremenima i rado je čitaju.

U DV KORALJ- skupina Nanari i engleski program Goldfish čitali su čuvenu Ježevu kućicu. Djeca su napisala i ilustrirala svoju priču koju će čitati drugim skupinama. Osmislili su ježevu kućicu te izradili likove iz priče.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content