DV Marjan - mi smo djeca svijeta

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice Marko Marulić možete vidjeti prikaz dječjeg bogatog stvaralaštva u okviru projekta MI SMO DJECA SVIJETA  u DV MARJAN, PO-VESELI DANI, a koji se razvijao tijekom 2020.-2021.g.

Izložba se otvara 7.lipnja.2021.

Sve je započelo otkrivanjem knjige Mali ljudi, veliki snovi koju je odgojiteljica donijela u grupu.  Djeci se jako svidjela i svaki dan iznova su je željeli istraživati, odgojiteljice su je čitale, otkrivali su detalje o slavnim ličnostima kao što su Frida Kahlo, David Bowie, Coco Chanel..potaknulo ih je na pitanja što oni jedu, gdje su živjeli, što su radili i odvuklo nas u razne daleke zemlje, imaginarna putovanja tijekom cijele godine i upoznavanje još nekih slavnih ličnosti koje nisu u pričama. Putovali smo u Francusku, Austriju, Japan, Italiju, Rusiju, SAD, te na kraju u naš Split…

Putovati iz tjedna u tjedan u novu zemlju u pandemijsko vrijeme koje nas je sve zatvorilo u svoje kućice postalo je neprocjenjivo i za djecu i nas odrasle. Djeca su bila željna saznanja o novim krajevima i ljudima i svojim pitanjima su utirala put projektu.

Djeca su povodom Noći knjige napisala i ilustrirala svoju priču Slavni ljudi u očima djece koju možete u knjižnici pročitati. Za Mjesec zdravlja u travnju osmislili su recept zdravih palačinki koje su potom pripremili u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Udrugom Sunce u njihovom projektu pripreme zdravih obroka. Kreirali su rječnik stranih riječi zemalja koje su upoznavali, osmislili svoju kuharicu, izrađivali nošnje, nakit, razne građevine. 

Kaže jedna izreka: svijet je knjiga, a oni koji ne putuju imaju vremena pročitati samo prvu stranicu. Zahvaljujući djeci i njihovoj radoznalosti te bogatim poticajima odgojiteljica izašli smo iz iste rutine za vrijeme globalne pandemije i proputovali razne dijelove svijeta što je bilo ljekovito i poticajno za sve sudionike projekta.


IZLOŽBU PRIPREMILE: Djeca objekta Veseli dani, Zorana Mihanović Bikić, Ivana Strmotić i Antonia Radeljak Gudelj, u suradnji s roditeljima vrtića uz podršku ravnateljice Ani Mrnjavac.

Zahvaljujemo se na suradnji Gradskoj knjižnici Marko Marulić.

Projekt je popraćen i u Slobodnoj Dalmaciji. U privitku su pozivnica na izložbu, vijesti u novinama, fotografije projekta i izložbe te slikovnica.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content