DV Marjan - maraton naših dupina


Odgojno-obrazovna skupina Dupini u DV Koralj sa svojim odgojiteljicama Majom Borović i Jadrankom Kapitanović su dali podršku Kristijanu Sindiku koji je trčao u sedam dana sedam maratona kako bi prikupio novac za pomoć splitskoj Dječjoj onkologiji te u suradnji s roditeljima u skupini donirali iznos koji su dobili za svoje pretrčane kilometre.

Kako bi naša djeca rekla: Mi ćemo ti sad trčat da bolesna dica ozdrave a da mi ne budemo prilađeni.

Odgojiteljice, pedagog i zdravstveni voditelj su poduprli djecu i zajedno su otrčali krug oko Poljuda u znak podrške Kristijanu.

Djeca su oduševila Kristijana koji nas je posjetio čime se suradnja nastavila.
Družili smo se u DV Koralj. Nakon sportskog treninga s Kristijanom, djeca su imala niz pitanja. Bilo je tu pitanja o zdravlju, pomaganju, sportu, trčanju… pametno i znatiželjno kako samo djeca znaju.

Akcija je medijski popraćena u televizijskim emisijama i Slobodnoj Dalmaciji i dostupna na linkovima:

LINK: “Kristijan Sindik, triatlonac i maratonac koji je istrčao humanitarni maraton”

LINK: “Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana”

od Splita do crnogorskog Tivta kako bi prikupio novac za pomoć Odjelu dječje onkologije splitskog KBC-a, posjetio je splitski DV “Koralj Dupini” i time zatvorio savršeni krug priče koja pomiče granice ljudske izdržljivosti, inspiracije i prijateljstva.”

Što su rekli naši Dupini:

Najteže mu je bilo kad je padala kiša i bio je cijeli mokar, bilo mu je hladno, smrznija se.

Savjetovao nam je da se bavimo sportom, da jedemo dva sata prije vježbanja, jer je i on morao jesti dva sata prije maratona.

Naučili smo i to da je dobro da idemo spavat i da se budimo u isto vrime.

Himna skupine Dupini

Iz Splita smo,
Grada znaj,
Nemoš nama stat na kraj!

U prilogu možete pogledati nekoliko fotografija:

Pripremila: Antonia Radeljak Gudelj, pedagog

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content