DV Marjan - Božić

Dragi roditelji,

predlažemo prigodne božićne aktivnosti koje možete raditi s djecom kod kuće, kreativno provesti zajedničko vrijeme i pritom se zabaviti.

Izradite s djecom božićne čestitke

Potreban materijal: hamer papiri u boji, božićne salvete, drvofix, gliteri, bijeli papiri, flomasteri, pastele.

Izrežite hamer za čestitku. Izrežite božićni motiv salvete za naslovnicu škarama ili prstima. U plastičnu šalicu ulijte drvofix i razrijedite s malo vode. Kistom nanesite drvofix na naslovnicu čestitke i preko toga zalijepite salvetu. Kada se osuši, ukrasite naslovnicu gliterima u stiku. Za unutrašnjost čestitke ponudite djetetu bijeli papir, flomastere, pastele da crtaju božićne motive. Zalijepite, ukrasite gliterima i napište božićnu porukicu.

Santa/Djedica- ukras za bor

Potreban pribor: blazinice, tekuće ljepilo, hamer ili tanji karton, kolaž, gliteri, pomponi, trakice.
Pomoću čaše ocrtajte pravilan krug na kartonu ili nekom tvrđem papiru. Ocrtajte i polukrug od crvenog kolaža za kapicu (može i neka druga boja). Između kapice i kruga zalijepite trakicu kojom ćete ukras objesiti na bor. Zalijepite blazinice jednu preko druge, trakicu na kapicu. Dodajte pomponiće (ako nemate izrežite krugove od kolaža ili zgužvajte salvetu u boji), nacrtajte oči crnim flomasterom. Gliterima nacrtajte mašnicu. Pustite da se dobro osuši i uživajte ukrašavajući bor s djetetom.

Pripremila: Linda Podrug Krstulović, odgojiteljica posebnog programa engleskog jezika

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content