Pripremili smo Vam još neke Uskrsne aktivnosti, ovog puta za Vaše najmlađe. 


Na stranici www.youtube.com možete pronaći sljedeće pjesmice koje su prigodne za Uskrs a i Vaša ih djeca vole i već su im sigurno poznate iz vrtića. Također imate i zanimljivu animaciju, odnosno prikaz izvođenja pjesmice pa ju možete usvojiti i zaplesati zajedno s Vašom djecom!

Izgubljeno pile-

https://www.youtube.com/watch?v=aDtFevNJyd0

Koka i pilići –

https://www.youtube.com/watch?v=Ygwl1bl49ek

Priča koja je prigodna u ovom vremenu je:

Oda jajetu, autor Zoran Pongrašić 

S obzirom na to da je većina knjižnica On- line dostupna navedenu priči možete pronaći na stranicama Gradske knjižnice Marka Marulića:

https://katalog.gkmm.hr/pagesResults/bibliografskiZapis.aspx?&currentPage=1&searchById=1&sort=0&spid0=1&spv0=Oda+jajetu&selectedId=11002960

LIKOVNE AKTIVNOSTI:

IZRADA PISANICE OD PAPIRA

Potreban materijal:

bijeli papir na kojem je nacrtana pisanica, tempera, štapići za ražnjiće, štapići za uši, navlaka za stol, kist

Opis rada:

Na bijelom papiru nacrtajte pisanicu i dajte djetetu da jiu oboji koristeći tempere (ili bilo koji drugi likovni materijal koji imate kod kuće). Djeca mogu koristiti i štapiće za uši ili štapiće za ražnjiće pomoću kojih će slikati. Dajte im da rade i pustite da vidite što će napraviti. Nakon što su obojali, stavite da se pisanica osuši, a kada se osuši izrežite ju ili ako je dijete starije možete dat njemu da samo izreže.

USKRŠNJI ZEKO

Potreban materijal:

role wc papira (3 komada), tempera( u bijeloj boji ili u bojama koje imate), olovke za crtanje, papir u boji, tanjur

Opis rada:

Uzmete rolu od wc papira i postavite ju okomito. Zatim uzmete drugu rolu papira te ju blago savijete da poprimi oblik zekinih ušiju. Tako isto napravite i s trećom rolom te ih zalijepite na rolu koja je položena okomito. Na  tanjur stavite bijelu temperu te date djetetu  da ih umoći u temperu te da radi otiske zečeva na papiru. Poželjno je da papir bude u boji kako bi se vidio otisak zeca a ako nemate papir u boji može biti i bijeli ali onda bi zečevi trebali biti u drugim bojama. Zatim Vi možete nacrtati zeki oči, brkove…

Postavljamo link na stranicu da vidite kako bi aktivnost  trebala izgledati: https://www.pinterest.com/pin/510103095292792923/

PILE

Potreban materijal:

bijeli papir, žuta tempera, spužva, crni flomaster, tanjur

Opis aktivnosti:

Na tanjur stavite žutu temperu a ispred djeteta bijeli papir. Pokažete djetetu kako će spužvom tapkati po papiru a zatim ga pustite da samo istražuje. Kada je dijete gotovo i kada se tempera osušila nacrtajte zajedno oči piliću, nos usta i noge.


STOLNOMANIPULATIVNE AKTIVNOSTI

PRONAĐI ZEKI REP

Potreban materijal:

karton, tempera, pompuni u raznim bojama ili papir u boji.

Opis rada:

Od kartona napravite profil zeca (5-6 komada) te krug gdje bi mu trebao biti rep. Obojajte karton temperom u boji pompuna koje imate kod kuće. Ako nemate pompune možete napraviti krugove od papira u boji. Dajte djetetu zečeve  i pompune (papir u boji) i pustite da samo upari boju pompuna (papira u boji) i boju zeca- odnosno da mu pronađe odgovarajući rep!

NAHRANI ZEKU

Potreban materijal:

Kartonska ambalaža (od čaja, jaja), bijeli papir, narančasti papir, crni flomaster, narančasti flomaster ili olovka u boji, ljepilo

Opis rada:

Kartonsku ambalažu pri dnu zarežite i napravite otvor (za usta zeca). Na papiru nacrtajte zeca i zalijepite ambalažu. Također nacrtajte i mrkve ili salatu ili bilo što što mislite da bi zec pojeo (možete pitati dijete što misli što zec jede).  Ljepilom zalijepite zeca na karton i dajte djetetu da nahrani zeca.

KOCKA USKRSNIH AKTIVNOSTI

Potreban materijal:

 papir, olovke u boji, ljepilo, kartonska ambalaža u obliku kocke (ili neka djetetova kocka).

Opis aktivnosti:

Na 6 papirića nacrtajte aktivnosti koje bi dijete moglo raditi (skači kao zec, leti kao leptir, stoj kao tulipan, ljuljaj se na vjetru kao maslinova grančica, kotrljaj se kao pisanica, glumi pile) te ih nalijepite na kartonsku ambalažu ili kocku uz pomoć ljepila. Pozovite dijete i dajte mu da baca kocku te izvodi navedene aktivnosti. Da „probijete led“ i kako bi dijete shvatilo što treba raditi (ako se radi o manjem djetetu) možete  mu prvo Vi pokazati kako se izvode aktivnosti, odnosno što se od njega očekuje.


Ideje za aktivnosti su preuzete sa sljedećih stranica:

  1. https://www.youtube.com/?hl=hr&gl=HR
  2.  https://www.pinterest.com/
  3. https://roditelji-sa-svrhom.webnode.hr/
Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content