Montessori odgojno-obrazovna skupina Periske iz DV Koralja (odgojiteljice Gordana Goreta i Zorana Plazonić) sudjeluje u eTwinning projektu *Putovanje u kozmički život* s projektnim partnerima iz Turske, Rumunjske, Italije, Španjolske, Estonije i Litve.
Montessori se u svojim studijama o kozmičkom obrazovanju bavi svemirom, galaksijama, planetima, našim svijetom, živim vrstama, životinjskom i biljnom raznolikošću i čovjekom te pokazuje povezanost između njih. U skladu s ovim istraživanjima djeca razvijaju osjećaj ljubavi prema svim bićima u prirodi, osjećaj poštovanja prema osjećajima i mislima drugih. Prema M. Montessori, kada se kod djeteta razvije ljubav prema okolini, dijete je sretno shvaćajući red, ljepotu i sklad prirode. S projektom JOURNEY TO COSMIC LIFE nastojimo pružiti suradničko učenje temeljeno na igrama živeći radeći. S Montessori aktivnostima planiramo nuditi materijale i poticaje prikladne za dob djece. Ovom metodom, umjesto prenošenja informacija djeci, želimo pobuditi želju za istraživanjem i učenjem, kako bi postali odgovorne osobe koje poštuju druge, svoju okolinu i sebe u budućem životu.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content