Dječji vrtić Pahuljica (odgojiteljice Linda Podrug Krstulović, Gordana Mijić i pedagog Antonia Radeljak Gudelj) ove godine sudjeluju u e Twinning projektu “Sustainable life skills with stem”, te surađuju sa projektnim partnerima iz Turske, Italije, Rumunjske, Mađarske, Bugarske, Srbije. 

Tema ovog projekta je podizanje svijesti o klimatskim promjenama i održivosti skrećući pozornost na manjak naših prirodnih resursa zbog porasta svjetske populacije i potrošačkih navika. Cilj je smanjenje ekološkog otiska kako djece, tako i roditelja, projektnih partnera i suradnika.  Provedbe STEM aktivnosti o čistoj vodi, obnovljivim izvorima energije, klimatskim mjerama, vodenom i kopnenom životu, bioraznolikosti; poticajno je djelovalo na ekološko  osvještavanje djece i partnera.

Tijekom projekta djeca su se iskustveno upoznavala sa obnovljivim izvorima energije, isprobavala makete energije vjetra, vode i sunca. Na radionici s roditeljima i gostom  Antoniom Ćudinom (nagrađivan u kategorijama robotike) izrađivala su semafore i lego autiće na solarni pogon. Također su sudjelovali u Stem Discovery Campaign i kreirala vlastiti sistem prikupljanja kišnice. Sudjelovali su i na Festivalu znanosti, Festivalu igre sa roditeljima, Danima medijske pismenosti i Diverterra mobilnoj izložbi sa temama zaštite okoliša i fokusom na klimatske promjene i bioraznolikost.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content