Obrazovno-odgojna Montessori skupina Periske iz DV Koralj, u periodu od 1. prosinca 2022. do 28. veljače 2023.g. sudjelovala je u eTwinning projektu „Back to nature“ s partnerima iz Turske i Rumunjske.

Projekt je potaknut zero waste konceptom. Cilj projekta je bio pokušati recikliranjem smanjiti prekomjerno korištenje resursa, smanjiti količine otpada i smeća, spriječiti iscrpljivanje prirodnih resursa, uštedjeti, povećati kreativnost i osjetljivost djece prema okolišu, te poticati ljubav prema prirodi.

Tijekom projekta sakupljali su plastične čepove i plastični otpad za recikliranje. Neke od aktivnosti projekta su: izrada loga i postera projekta, anketni upitnici za djecu i roditelje, predstavljanje odgojitelja i djece, predstavljanje DV Koralj, DV Marjan Split, ppt za djecu o recikliranju, izrada edukativnih letaka o recikliranju za roditelje, izrada stabala sa sjemenkama autohtonih voćnih plodova, igračaka od otpadnih materijala, kalendara za 2023.godinu sa slikama izrađenih igračaka,  kostima od otpadnih materijala (papira, kartona, plastike), izrada web igara za djecu s temom odvojenog prikupljanja otpada-Web2 Games, organiziranje mode revije izrađenih kostima, izrada novih predmeta i igračaka od starih komada tkanina. Dio aktivnosti možete pogledati u priloženoj fotogaleriji i na linkovima:

Video projekta na Youtubeu: https://www.youtube.com/watch?v=DjjIwHstBKo&t=175s

Predstavljanje odgojitelja i djece:

https://www.powtoon.com/s/buwdZwIkfw6/1/m/s

Web2 Games:

https://www.educaplay.com/learning-resources/13895439-recycling_back_to_nature.html

Poster i logo projekta

https://create.kahoot.it/details/6f4b1379-341d-44c7-a9e2-a4a358ac3eb1

Pripremile: Gordana Goreta i Zorana Plazonić, odgojiteljice djece rane i predškolske dobi

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content