U suradnji s roditeljem iz odgojne skupine DV Kaštelet, dramsko-scenski program, odgojiteljice Elza Mariani i Klara Petrić dogovorile su posjet prostorijama Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Split. 

Djeca su tom prilikom upoznata s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim posljedicama, načinu reagiranja u opasnim situacijama, važnosti broja za žurne pozive 112. Također su im pripadnici HGSS-a približili tehničku opremu, uređaje i vozila koja koriste tijekom svojih akcija. U njihovoj dvorani su se okušali u penjanju po umjetnoj stijeni- stijenska vježba. Demonstracija potrage i spašavanja uz pomoć psa tragača Vipice posebno je izazvala pozornost i oduševljenje djece. Svi su izrazili želju biti spasioci i dio njihovog tima. Na kraju su članovi HGSS-a počastili djecu slatkišima, a djeca su im u znak zahvalnosti za današnji doživljaj i najavljene iduće suradnje poklonila plakat koji su izradila za hrabre spasioce, a koji će krasiti njihove prostorije. 

Radujemo se i željno priželjkujemo nove avanture i znanja koja nas očekuju u budućim druženjima s članovima HGSS-a.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content