U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 2. do 8. svibnja 2022. održani su 5. Dani medijske pismenosti, s aktivnostima i u tjednima prije i poslije.

Na portalu medijskapismenost.hr objavljen je program aktivnosti u DV Koralj i DV Potočnica1. Odgojiteljice Gordana Goreta i Zorana Plazonić su organizirale filmsko jutro za djecu s ciljem upoznavanja djece s primjerom preoblikovanja medija teksta (bajki) u animirani film, povezivanja tiskanog i digitalnog medija. Gledali su animirani film “Kako je Potjeh tražio istinu” u režiji australca Nathana Jureviciusa i o animirani film “Šuma Striborova” u režiji škotskog autora Al Keddiea.

Odgojiteljice Ana Lazarević i Ivana Baričević su s djecom provodile brojne aktivnosti Game based learning-a,informacijske i komunikacijske tehnologije.

Pedagoginje Ines Botica i Antonia Radeljak Gudelj su provele s djecom radionicu upoznavanja tiska-novina nakon kojeg su djeca osmislila i izradila vrtićke novine.

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content