Dječji vrtić Tamarin je samostalan objekt sagrađen 1962. godine. Nalazi se na jugoistočnoj padini Marjana, ispod Vidilice, u gradskom kotaru Varoš. Okolišem je uklopljen u Park-šumu Marjan, ima izuzetan pogled na gradsku luku, grad i more. Vrtić je okružen sa svih strana prostranim dvorištem na dvije razine, koje je velikim dijelom prekriveno borovom šumom te bogato opremljeno igralima.

U ovom vrtiću se oduvijek velika pažnja poklanja biljnom i životinjskom svijetu Marjana te se kod djece potiče bliskost s prirodom i budi svijest o važnosti njenog očuvanja. Veliko dvorište u borovoj šumi poticaj je da brojne aktivnosti s djecom odgojitelji provode izvan soba dnevnog boravka, na zraku.

Blizina Park-šume Marjan (prva marjanska vidilica, zoološki vrt, crkvica sv. Nikole,..), Varoša (kalete, tradicionalne kamene kuće), Rive, Prokurativa, omogućavaju djeci upoznavanje s važnim i prepoznatljivim dijelovima Splita. Kod djece se budi senzibilitet prema ljepotama rodnoga grada, njeguju se tradicija, lokalna kultura i običaji putem projekata, različitih oblika suradnje s roditeljima i vanjskim suradnicima.

U raznolike aktivnosti koje odgojitelji provode s djecom uklapaju se elementi NTC sustava učenja, programa aktivnosti usmjerenih na razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti u predškolskoj dobi. Osobitosti ovog sustava učenja su komunikacija slikama i simboličke igre kojima se razvija asocijativno mišljenje, djeca se igraju riječima i simbolima koji im pomažu razmišljati logički i matematički.

Zbog zahvalne lokacije česti su odlasci šetnjom u kazalište, posjete muzejima, knjižnicama, izleti u prirodu i grad. Prepoznatljivost dječjeg vrtića Tamarin je i višegodišnje sudjelovanje na raznim gradskim manifestacijama namijenjenim djeci predškolske dobi: Dičji splitski krnjeval, Neka riva u cviću pliva, Lutke na Marjanu, samo su neke od njih.


Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content