dv-marjan-split-vazno

Dragi roditelji,

Pedagoška godina 2020./2021. je započela i nastavlja se u vrijeme trajanja pandemije uzrokovane virusom COVID-19. U sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštivanje uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, rad i boravak u dječjem vrtiću smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i  ostanak kod kuće. Cilj nam je stvarati optimalne uvjete boravka djeci u jaslicama i vrtiću, omogućiti im  zadovoljavanje osnovnih i specifičnih potreba za normalan rast i razvoj. Godišnji plan i program dječjeg vrtića provodit će se kroz održavanje postignutog standarda i povećanje kvalitete svih sudionika procesa u skladu sa uputama HZJZ I Ministarstva znanosti i obrazovanja..

Kako bi dolazak i boravak djece protekao u sigurnom i ugodnom ozračju potrebno je da se svi skupa pridržavamo donesenih uputa za sprječavanje i širenje epidemije COVID – 19 .

Molimo sve roditelje da pozorno prouče posljednje upute HZJZ i MZO koje možete preuzeti ovdje. https://vrtic-marjan.hr/upute-za-sprjecavanje-i-suzbijanje-epidemije-covid-19-vezano-za-rad-predskolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-skola-u-skolskoj-godini-2020-2021/

Molimo sve roditelje da se pridržavaju sljedećih mjera u cilju sigurnosti sve djece i zaposlenika:

 • Prije dolaska u vrtić roditelji trebaju izmjeriti djetetovu i svoju temperaturu.
 • Odgojitelj će zabilježiti tko je došao u pratnji djeteta
 • Djetetovu temperaturu će roditelj upisati u posebnu bilježnicu koju će dijete nositi svakodnevno u vrtić i predati na uvid odgojitelju. Bilježnicu nije potrebno ostaviti u vrtiću, već je nosite sa sobom.
 • Pri ulazu u vrtić potrebno je dezinficirati ruke i potplate.
 • U knjigu na ulazu u vrtić potrebno se zapisati ukoliko se u vrtiću zadržavate duže od 15 minuta – idete na individualni sastanak s odgojiteljem, s nekim od članova stručnog tima ili dovodite dijete na vježbe kod logopeda ili defektologa.
 • pri ulasku u sobe članova stručnog tima ili u odgojne skupine potrebno je staviti jednokratne nazuvke preko cipela.
 • U slučaju povišene tjelesne temperature ne smije se dovoditi dijete u vrtić, već se roditelji javljaju izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. O poduzetim mjerama obavezno trebaju obavijestiti odgojitelja koji će dalje postupati prema predloženim uputama i mjerama sigurnosti
 • Ukoliko se akutni simptomi zarazne bolesti ili povišena temperatura jave u vrijeme boravka djeteta u vrtiću, odgojitelji će telefonskim putem obavijestiti roditelje, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete. Do dolaska roditelja dijete će biti zbrinuto u posebnom prostoru za izolaciju uz prisutnost odgojitelja.
 • Prilikom dovođenja djeteta u vrtić roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta dovodi dijete do garderobe i predaje ga njegovom odgojitelju.  U pratnji može biti samo jedna osoba.
 • U vrtić se ulazi na način da se održava razmak od 1,5 do 2 metra u odnosu na sve druge osobe te  izbjegava zadržavanje ili grupiranje u prostorijama ili pred vratima vrtića.
 •  Pri dolasku i odvođenju djeteta roditelj  obavezno nosi zaštitnu masku na ispravan način tako da budu prekriveni i nos i usta.
 • Dijete ulazi u vrtić na način da, nakon predaje odgojitelju, odlazi do garderobe, obuva papuče te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u sobu.
 • Ukoliko odgajatelj ili dijete iz vaše skupine budu COVID pozitivni obavijestit će Vas odgojitelj ili zdravstvena voditeljica o potrebnim mjerama i trajanju samoizolacije.

Želimo Vam sretnu i uspješnu pedagošku godinu !

Stručni tim DV Marjan s ravnateljicom

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content