dv-marjan-split-vazno

Dragi roditelji,

Približava nam se početak nove pedagoške godine

Kako bi dolazak i boravak djece protekao u sigurnom i ugodnom ozračju potrebno je da se svi skupa pridržavamo donesenih uputa za sprječavanje i širenje epidemije COVID – 19 virusa.

Tijekom sljedećih dana možete očekivati poziv odgojitelja vašeg djeteta kako bih vas obavijestio o organizaciji rada vrtića.

Ukoliko ste nam se pridružili od ove pedagoške godine, molimo obratite pažnju na slijedeće stavke:

 • Pedagoška godina započinje 1.9. 2020.
 • Do 10.9. potrebno je potpisati Ugovor o upisu djeteta. Možete ga preuzeti kod odgojitelja vašeg djeteta i vratiti ga potpisanog

Molimo sve roditelje da pozorno prouče posljednje upute HZJZ i MZO koje možete preuzeti ovdje. https://vrtic-marjan.hr/upute-za-sprjecavanje-i-suzbijanje-epidemije-covid-19-vezano-za-rad-predskolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-skola-u-skolskoj-godini-2020-2021/

 • U razdoblju adaptacije djeteta, moguće je boraviti u skupini najdulje 15 minuta, uz korištenje zaštitne maske. Mole se svi roditelji da za boravak u skupini ponesu vlastite papuče.
 • Vaš odgojitelj će Vas kontaktirati za termin dolaska kako bi se spriječio boravak većeg broja roditelja istovremeno u skupini. Maksimalni broj roditelja u skupini je dvoje.
 • Nakon provedenih 15 minuta u skupini, u dogovoru s odgojiteljem možete odvesti dijete kući ili ga ostaviti u skupini te doći po njega u dogovoreno vrijeme.
 •  Osim svakodnevne razmijene informacija, u slučaju nužnosti, odgojitelj će Vas kontaktirati telefonskim putem.

Detaljnije o adaptaciji i ritmu rada u vrtiću  pročitajte u člancima koji se nalaze na našoj web stranici.

Kako pripremiti dijete za polazak u jaslice – vrtić

Briga o djetetovom zdravlju u vrtiću

Briga o djetetovom zdravlju u jaslicama

Molimo sve roditelje da se pridržavaju sljedećih mjera u cilju sigurnosti sve djece i zaposlenika:

 • Prije dolaska u vrtić roditelji trebaju izmjeriti djetetovu i svoju temperaturu.
 • Svoju temperaturu će upisati u evidencijsku knjigu koja će biti na ulaznim vratima vrtića.
 • Djetetovu temperaturu će upisati u posebnu bilježnicu koju će dijete nositi svakodnevno u vrtić i predati na uvid odgojitelju. Bilježnicu nije potrebno ostaviti u vrtiću, već je nosite sa sobom.
 • Pri ulazu u vrtić potrebno je dezinficirati ruke i potplate.
 • U slučaju povišene tjelesne temperature ne smije se dovoditi dijete u vrtić, već se roditelji javljaju izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. O poduzetim mjerama obavezno trebaju obavijestiti odgojitelja koji će dalje postupati prema predloženim uputama i mjerama sigurnosti.
 • Ukoliko se akutni simptomi zarazne bolesti ili povišena temperatura jave u vrijeme boravka djeteta u vrtiću, odgojitelji će telefonskim putem obavijestiti roditelje, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete. Do dolaska roditelja dijete će biti zbrinuto u posebnom prostoru za izolaciju uz prisutnost odgojitelja.
 • Prilikom dovođenja djeteta u vrtić roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta dovodi dijete do garderobe i predaje ga njegovom odgojitelju.  U pratnji može biti samo jedna osoba.
 • U vrtić se ulazi na način da se održava razmak od 1,5 do 2 metra u odnosu na sve druge osobe te  izbjegava zadržavanje ili grupiranje u prostorijama ili pred vratima vrtića. Pri dolasku i odvođenju djeteta roditelj  obavezno nosi zaštitnu masku.
 • Dijete ulazi u vrtić na način da, nakon predaje odgojitelju, odlazi do garderobe, obuva papuče te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u sobu.

Želimo Vam sretan i uspješan početak nove pedagoške godine

Stručni tim DV Marjan s ravnateljicom

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content