dv-marjan-vazno

 Poštovani roditelji,

nastavno na Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodimo pripreme za organizaciju rada.

Ovim putem vas molimo da se upoznate s navedenim uputama koje su dostupne u prilogu u nastavku ove obavijesti, a osobito jer se veliki dio odnosi i na roditelje/skrbnike djece.

U uputama HZJZ vidljiva je i preporuka za ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima može biti takav da onemogući poštivanje mjera fizičkog razmaka.

Također, kroz upute je naznačeno kako, iako uz sve preventivne mjere koje se svakodnevno poduzimaju, boravak u vrtićima može potencijalno predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da ne mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.

Posebno molimo da obratite pozornost na najugroženije skupine:

  • Djeca s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima. Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
  • Bolesna djeca. Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove.

Obzirom da Vrtić trenutno provodi planiranje i pripremu zadanih uvjeta za rad, potrebna nam je informacija o broju djece koja će se nakon 11. svibnja vratiti u vrtić kako bismo mogli Vašoj djeci osigurati što sigurniji i kvalitetniji boravak u vrtiću.

Ovim putem Vas molimo da razmislite o svojim mogućnostima zbrinjavanja djeteta te će Vas odgojitelji vezano za boravak Vašeg djeteta u vrtiću kontaktirati u utorak 5. svibnja 2020. god. telefonskim putem.

Iz gore navedenih razloga roditelji/skrbnici trebaju prije uključivanja djeteta u vrtić pisanom izjavom ravnatelju ustanove potvrditi kako su:

1. upoznati s mjerama HZJZ-a u cijelosti,

2. oba roditelja/skrbnika zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta/djece,

3. dijete/djeca ne pripadaju ni jednoj od gore navedenih ugroženih skupina.

(Izjava se nalazi u nastavku teksta).

Ispunjenu i potpisanu izjavu roditelji su dužni poslati na e-mail adresu vrtića

dv-marjan@st.t-com.hr

ili dostaviti osobno u upravu vrtića najkasnije do srijede 6.5.2020. do 14:00 sati, kako bismo mogli organizirati rad odgojitelja, provedbu mjera, narudžbu hrane.

O broju prijavljene djece ovisit će broj skupina i odabir odgojitelja koji će raditi (kako bismo mogli osigurati rad u turnusima / otvaranje eventualnih dodatnih skupina u narednom razdoblju).

Napominjemo, Vrtić će za sve roditelje koji nemaju druge mogućnosti, osigurati prihvat djeteta.

Za sve nejasnoće obratite se stručnim suradnicima ili zdravstvenim voditeljima.


S poštovanjem,

uprava Vrtića

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content