UNICEF radionice za očeve - Rastimo zajedno

UNICEFOVE RADIONICE ZA OČEVE – KLUB OČEVA RASTIMO ZAJEDNO

Poštovani očevi!
U suradnji sa UNICEF-om, Centrom za podršku roditeljstvu, AZOO-om i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih u sklopu projekta “Klub očeva Rastimo zajedno: jačanje očevog doprinosa ranom razvoju djeteta”, Dječji vrtić Marjan nudi očevima djece predškolske dobi sudjelovanje u Klubu očeva Rastimo zajedno.

Pozivamo vas na prvi ciklus radionica za očeve KLUB OČEVA RASTIMO ZAJEDNO.

Kroz radionice želimo posebnu pažnju posvetiti ulozi očevau ranom djetinjstvu s obzirom na spoznaju da očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama djetetovog života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Klub s očevima prilika je da čujemo kako očevi žive svoje očinstvo te kako ih se može poduprijeti u ostvarivanju njihove važne uloge u djetetovom razvoju.

Što su ciljevi?

Stvoriti poticajno i podržavajuće okruženje u kojem će očevi zajedno s voditeljicama i drugim očevima

  • steći nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja
  • promišljati vlastitu očinsku ulogu
  • upoznati bolje sebe kao oca
  • prepoznati učinkovite načine nošenja sa zahtjevima roditeljstva
  • razmjenjivati ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo
  • razmjenjivati informacije i podršku u ostvarivanju očinske uloge.

Što vas očekuje?

Ciklus radionica se sastoji od 4 radionice koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od 2 sata. Radionice će se održavati u Dječjem vrtiću Mandalina, Put Sv. Mande 11, Split.

Teme radionica:

  • Očinska uloga u ranom djetinjstvu
  • O očevima i osjećajima
  • O očevima i majkama
  • Tata od zanata

Prva radionica održati će se 06.03.2018. s početkom u 17: 30.

Zašto Rastimo zajedno klub s očevima?

Ulozi oca u ranom djetinjstvu želimo posvetiti posebnu pažnju jer znamo da je ona isto važna, iako je majčina češće u središtu pažnje. Nova znanstvena otkrića pokazuju kako očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama djetetovog života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju.

Klub s očevima ustvari je prilika da čujemo kako očevi žive svoje očinstvo te kako ih se eventualno može poduprijeti u ostvarivanju njihove važne uloge u djetetovom razvoju, informacijama ili na neki drugi način. „Rastimo zajedno“ je program podrške roditeljstvu i za majke i za očeve pa želimo da u njemu sudjeluje još više očeva jer su programi podrške za roditelje uspješniji, i u konačnici bolji za dijete, ako u njima sudjeluju oba roditelja.

Klub očeva omogućit će očevima da se upoznaju s nekim informacijama o programu „Rastimo zajedno“ (npr. način rada, teme), a voditeljima će omogućiti da se upoznaju s razmišljanjima očeva o tome kako ovaj program može bolje odgovoriti interesima i potrebama očeva.

U okviru dosadašnje provedbe programa Rastimo zajedno, i majke i očevi i voditelji spominjali su sastanak očeva kao dobru ideju. Iskustva drugih programa podrške roditeljstvu pokazuju da su očevi zadovoljni sudjelovanjem u grupama očeva.

Prijavite se kod odgojitelja Vašeg djeteta ili na kontakt broj 099/555-0-999 (Nediljka Rađa).
Broj mjesta u Klubu je ograničen (12-14).
Radionice su besplatne!
Voditeljice Kluba očeva Rastimo zajedno
Zorana Plazonić i Nediljka Rađa (odgajateljice)

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content