Sadržaj je preuzet sa facebook stranice Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

https://www.facebook.com/pg/poliklinikazadjecuimladezagreb/photos/?tab=album&album_id=823521994795929

Što je mindfulness?


Mindfulness (pomnost) je prirodna sposobnost svakog čovjeka da bude svjestan svega što se događa u sadašnjem trenutku i da to može prihvatiti sa suosjećanjem, odnosno na miran i opušten način.
To je stanje svijesti u kojem um ne osuđuje niti se opire svemu što prepoznaje i što trenutno jest.

Kratke mindfulness vježbe koje vam ovdje donosimo su dio programa mindfulnessa za djecu, a u obliku brošure su ih priredile stručnjakinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba doc. prim. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, dr. med. i Ella Selak Bagarić, mag. psych. Vježbe su naročito korisne u stanjima uznemirenosti praćenih neugodnim osjećajima kao što su strah, ljutnja, tuga, koji se mogu javiti tijekom stresnih situacija kao što su ovi dani koje proživljavamo u tijeku pandemije koronavirusa (COVID-19).

Dječji vrtić Marjan posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Dječji vrtić Marjan obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više
Skip to content